Παρουσίαση σε φοιτητές και ακαδημαϊκούς του Πανεπιστήμιου Κύπρου του Προγράμματος BaSE (Become a Successful Entrepreneur), που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο Πολλαπλασιαστικής Εκδήλωσης στις 24 Μαρτίου 2016.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Συντονιστής του Προγράμματος Μιχάλης Κωνσταντίνου του MCIPR, ανέλυσε το Πρόγραμμα BaSE, τους στόχους, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και τις εφαρμογές του. Στη συνέχεια η Αγγελική Σολομωνίδου της Kalys Solutions, αναφέρθηκε στη σύνδεση του Προγράμματος με τη νεανική επιχειρηματικότητα και τέλος ο Χάρης Ζαχαράτος του Πανεπιστημίου Κύπρου ανέπτυξε με τη βοήθεια γραφικών, το καινοτόμο εργαλείο του BaSE, ένα παιχνίδι τρισδιάστατης απεικόνισης επαγγελματικού περιβάλλοντος. Ο κ. Ζαχαράτος επεκτάθηκε επίσης στη δημιουργία τρισδιάστατων παιχνιδιών ως τομέα επιχειρηματικής ενασχόλησης των νέων που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση σ’ αυτό το αντικείμενο.

Στην εν λόγω παρουσίαση παρευρέθηκε και εκπρόσωπος του Υπουργείου Εμπορίου, ο οποίος συζήτησε με τον κ. Κωνσταντίνου, κατά πόσο μπορούν τα πραγματικά στατιστικά που προσφέρουν τα εργαλεία που κατασκευάστηκαν για τους σκοπούς του Προγράμματος, να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν την κοινωνία σε συγκεκριμένους τομείς.